Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gazdasági blogszemle

Nincs megjeleníthető elem

Hirdetés

Bónusz Brigád

Szekszárd és környéke minőségi helyi termék

Ma este színház!

Miért olyan átkozottul vacak Magyarországon élni?

MTI Hírfelhasználás

Magyar Bloggerszövetség

Nézőpont: A magyarok közel fele lemondana a demokráciáról a gazdasági növekedésért

2011. november 7., 22:30 – Szerző: Boross Bence

A jelenlegi demokratikus rendszer tekintélyuralmira cserélését száz emberből huszonkilenc biztosan, további tizenhat inkább biztosan támogatná, ha ez együtt járna a gyors gazdasági növekedéssel – írja a Magyar Nemzet a Nézőpont felmérésére hivatkozva. A világbékét a megkérdezettek 27 százaléka szerint Irán fenyegeti a leginkább.

Cölöpök
Cölöpök
 

A Jobbik szimpatizánsainak 65, míg az MSZP támogatóinak 57 százaléka fogadná el a gyors gazdasági fejlődés áraként azt, hogy a jelenlegi demokratikus rendszert felcseréljék egy autoriter berendezkedésre - írja a Magyar Nemzet keddi száma a Nézőpont Intézet felmérésére hivatkozva.

A közvélemény-kutatás szerint az LMP támogatóinak 38 százaléka, a Fidesz híveinek harmada támogatna egy ilyen váltást. A felvetés elutasítása az utóbbi két párt szimpatizánsai körében egyaránt 56 százalék, míg az MSZP-t preferálóknál 31, a Jobbiknál 30 százalék vetné el a gyors gazdasági fejlődés érdekében egy tekintélyuralmi rendszer bevezetését – írja a lap. Az összes megkérdezettet figyelembe véve száz emberből 29-en biztosan igent mondtak a kérdésre, míg további 16 százalék inkább igennel válaszolt – olvasható a Magyar Nemzetben.

Arra a kérdésre, hogy melyik ország fenyegeti a leginkább a világbékét, az összes megkérdezett 27 százaléka Iránt válaszolta, 21 százalék Izraelre, 18 százalék pedig az Egyesült Államokra szavazott. A felsorolt országok között volt még Kína és Észak-Korea.

Forrás: Origo, 2011.október 25.

Címkék: magyarország szabadság demokrácia jólét közhangulat 2011 Jobbik MSZP LMP Fidesz

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://veresenkomoly.blog.hu/api/trackback/id/tr143362112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása