Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gazdasági blogszemle

Nincs megjeleníthető elem

Hirdetés

Bónusz Brigád

Szekszárd és környéke minőségi helyi termék

Ma este színház!

Miért olyan átkozottul vacak Magyarországon élni?

MTI Hírfelhasználás

Magyar Bloggerszövetség

Karácsonykor is megszakadunk a munkában

2014. december 25., 0:39 – Szerző: Boross Bence

A magyar dolgozók fele az ünnepek alatt is foglalkozik a munkahelyi feladataival a Randstad Workmonitor nemzetközi felmérése szerint – írja az MTI. 

Kellemes ünnepeket!
Kellemes ünnepeket!

A reprezentatív kutatásban Magyarországon nagyjából 6500, legalább heti 24 órában fizetett 18-65 éves alkalmazott vett részt. A kutatás eredményei szerint nemcsak a tűzoltók, rendőrök és orvosok dolgoznak karácsonykor: a dolgozók több mint 30 százalékától még az ünnepek alatt is folyamatos készenlétet vár el főnöke. Hasonló eredményt csak Japán produkált a 32 országot érintő felmérésben. Az Egyesült Királyságban ugyanez az arány 21, Németországban 15, Svédországban pedig 10 százalék. 

Nem tudjuk megállni

A magyarok még az elvárt szintet is túlteljesítik, mivel a megkérdezettek fele az ünnepek idején is folyamatosan dolgozik. 36 százalék egyszerűen nem tudja megállni, hogy a szabadsága alatt ne olvassa rendszeresen a céges levelezést.

A felmérés szerint a férfiaktól gyakrabban várják el a folyamatos rendelkezésre állást a főnökeik, mégis inkább a nők nem tudnak elszakadni a feladataiktól. Szabadság alatt a férfiak 62 százaléka képes letenni a munkát, a nőknek csak a fele. 

Ráadásul 2013 végén a magyaroknak csak kevesebb mint 30 százaléka számít egyszeri pénzjutalomra a munkahelyén, ami így is tíz százalékos csökkenés a tavalyi évhez képest. Fizetésemelésben is csak a megkérdezettek 31 százaléka reménykedik. Összehasonlításképp Szlovákiában ugyanez az arány 50 százalék.

Forrás: Index, 2013. december 16.

Címkék: munka karácsony 2013 Magyarország munkaholizmus

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://veresenkomoly.blog.hu/api/trackback/id/tr215695967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása